T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ŞİŞLİ - Şişli Anadolu Lisesi

ADAY ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN SIKÇA SORULAN SORULAR

                               

  SAYIN ÖĞRENCİMİZ, VELİLERİMİZ VE SAYFAMIZIN ZİYARETÇİLERİ,

      AŞAĞIDA TOPLAM 9 (DOKUZ) SAYFA SÜREN OKULUMUZ HAKKINDA ÖNCE BİR HOŞGELDİNİZ KONUŞMASI, PEŞİNDEN 20 SORU VE CEVAPTAN OLUŞAN OKULUMUZ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜMÜ, AKABİNDE İSE YİNE OKULUMUZDA YAPILAN ETKİNLİKLER VE AYLIK OLARAK YAYINLADIĞIMIZ DERGİLER HAKKINDA BİLGİ VEREN BİR SAYFA VE EN SON OLARAK DA YAPTIĞIMIZ BAZI ETKİNLİKLERDEN FOTOĞRAFLAR OLARAK BİR BİLGİSEL BULUNMAKTADIR. LİNKLERİN HEPSİ AKTİF DURUMDA VE ÇALIŞMAKTADIR. BU BİLGİLER IŞIĞINDA, SON OLARAK OKULUMUZA GELİP BİZLERLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞMENİZİ CAN-I GÖNÜLDEN ARZU ETMEKTEYİZ. HER ŞEYİN  TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN GÖNLÜNE GÖRE OLMASI DİLEĞİMİZ İLE...

ÖNCELİKLE OKULUMUZUN  HAZIRLIK+ 4 YIL (TOPLAMDA 5 YIL) OLDUĞUNU ve İSTANBUL’UMUZDAKİ 11 AP OKULUNDAN BİRİSİ OLDUĞUMUZU GURURLA  BELİRTİRİZ.

Sayın veli, öncelikle geçmiş yıllarda okulumuza göstermiş olduğunuz teveccühten dolayı teşekkürlerimizi iletiyor, öğrencinizin 04 Haziran 2023 tarihinde yapılan ve 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin başvurup girdiği büyük bir sınavdan başarı ile geçerek ŞİŞLİ ANADOLU LİSESİ’ni tercih etmesi / kazanmasından dolayı sizleri yürekten kutluyoruz. Bu başarının gelecekte ülkemize, insanlığa ve çocuğunuzun kendi geleceğine ŞİŞLİ ANADOLU Lisesi’nde alacağı etkili ve çağdaş eğitimi ile yansıyacağına inanıyoruz. Okulumuz bugüne kadar kuruluş amacına uygun olarak bilimsel düşünen, araştıran, çağdaş, milli-manevi kültürel değerlere sahip, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı bireyler yetiştirmiştir. Bundan sonra da aynı hedeflere daha kararlı bir şekilde ulaşmaya devamedecektir.

 

Okulumuz İstanbul’umuzun köklü bir Anadolu Lisesi geleneğine sahip sayılı okullardandır. Güçlü öğretimkadrosu ile geleceğinizi belirleyecek olan başarı yolunun taşlarını hep birlikte döşeyeceğiz. ŞişliAnadolu Lisesi’nde geçireceğiniz HAZIRLIK + 4 (toplamda 5 yıl) yıl boyunca çok yönlü bireyler olarak yetişmeniz için azami çaba göstereceğiz. 5 yıllık eğitiminiz tamamlandığında vizyoner ve entelektüel, en az bir yabancı dili akademik anlamda okuyan, yazan ve konuşabilen bireyler olarak okulumuzdan mezun olacaksınız. İyi bir üniversitenin ve elbette ki iyi bir mesleğin yolu iyi bir lise eğitiminden geçtiği herkes tarafındanbilinmektedir.

 

Öncelikle, tercihlerinizde bulunmadan önce okulumuzu, öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve idaremizi daha iyi tanıyıp sorularınıza cevap bulmak üzere, vereceğiniz karar ne olursa olsun sizleri muhakkak yüz yüze tanışmak için okulumuza bekliyoruz. Bunun yanı sıra telefon ile bilgi alabileceğiniz gibi okulumuzun internet sitesindede(http://sislianadolu.meb.k12.tr)yayınlayacağımızaşağıdakisoru-cevapdizinindeaklınızatakılantüm sorulara cevapbulabileceksiniz.

 

Şişli Anadolu Lisesi ailesi olarak bu duygu ve düşüncelerle sizleri selamlıyor, yeni eğitim-öğretim yılının hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

 

                Osman Nuri KUL

          Şişli Anadolu Lisesi Müdürü

 

 

 

 ŞİŞLİ ANADOLU LİSESİ'NİN GEÇİCİ BİNASINA ULAŞIM VİDEOSU İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ.

 

GEÇİCİ OLARAK TAŞINDIĞIMIZ OKULDAN ÇEŞİTLİ FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

 

YAPILACAK OLAN BİNAMIZIN MİMARİ PROJESİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

 

GAZETECİ PERVİN KAPLAN HANIM'IN OKUL MÜDÜRÜMÜZ OSMAN NURİ KUL İLE 11/07/2023 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU RÖPORTAJI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

 

 

 2023-2024 TERCİH DÖNEMİNDE OKULUMUZ HAKKINDA SIKÇA

SORULAN SORULAR

 1.    ŞİŞLİ ANADOLU LİSESİ HANGİ KAYNAKTAN ÖĞRENCİ ALMAKTADIR ?

Okulumuz ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin girebildiği LGS sonuçlarına göre puanı tutan ve tercihte bulunan öğrencilerimizin ülkemizin her tarafından kayıt yapabildiği bir proje okuludur. Diploma puanına göre ve / veya adrese göre kayıt YAPILMAMAKTADIR.

2.   OKULUNUZ NE KADAR ZAMANDIR SINAVLI BİR PROJE OKULUDUR ?

Okulumuz İstanbul'un, dolayısı ile güzel ülkemizin en eski sınavla öğrenci alan "ANADOLU LİSESİ" geleneğine bağlı olan bir okuldur. Son olarak diğer köklü Anadolu Liseleri gibi 2018-2019 eğitim-öğretim yılından beri de diğer köklü liseler gibi "PROJE OKULU" ünvanını kazanmış bir Anadolu Lisesidir.

 

 

BİLGİSELİN GERİ KALANI İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYINIZ.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.07.2023 - Güncelleme: 12.07.2023 00:37 - Görüntülenme: 4937
  Beğen | 19  kişi beğendi

Etiketler :
SSK, ADAY,