Etiket Sonuçları: kimya

23 EKİM MOL GÜNÜ

Avogadro Günü, kimya alanında bir ölçüm birimi onuruna kimyagerler ve kimya öğrencileri tarafından kutlanan bir gündür.

23 Ekim'de saat 6:02 ile 18:02 arasında kutlanır,çünkü ay-tarih biçiminde yazıldığında,tarih ve saat 6.02,10/23, Avogadro'nun rakamlarını içerir.

Mol, atomlar veya moleküller gibi kimyasal varlıkları ölçer.

Okulumuzda  23 Ekim Dünya Mol Günü kapsamında pano çalışmaları ve etkinlikler yapan kimya öğretmenlerimiz Esin Özlem KALAYCIOĞLU ve Kezziban GÜRZ rehberliğinde çalışan öğrencilere ve  tüm kimya zümresine özveriyle yaptıkları çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Dünya kimya günü etkinlikleri kapsamında okulumuzda tarihteki önemli kimyagerleri ve kimya ile ilgili bilgiler içeren pano hazırlandı. Atom numaralarına gönderme yaparak hazırlanan duvar saati de ilgi çekici çalışmalar arasındaydı.