T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ŞİŞLİ - Şişli Anadolu Lisesi

Şişli Anadolu Lisesi

Telefon
2122460900
Belgegeçer
2122330127
WEB
https://sislianadolu.meb.k12.tr
Adres
Kuştepe Mesut Cemil Sokak No3 Şişli / İSTANBUL
Vizyon
Eğitimde öncü, yeniliklere açık, kültürel değerlere ve insan haklarına saygılı, hedef sahibi ve akademik başarı açısından en üst seviyede bireyleri yetiştiren kurum olmak
Misyon
Öğrencileri sağlıklı iletişim kurabilen, ulusal ve evrensel değerlerle donanmış,özgüveni tam, sorumluluk alabilen, bilimsel ve analitik düşünceye sahip, teknoloji ile barışık, kültür-sanatla ilgilenen, üretken ve yaratıcı araştırma yapmaya ve öğrenmeye meraklı, Atatürk ilkeleri ile demokratik ve laik cumhuriyete sahip çıkan; insana, topluma ve doğaya saygılı bireyler olarak yükseköğretime ve hayata hazırlamaktır.
Başarılar
Öğretmen :33
Öğrenci :560
Derslik :18
Kütüphane Kitap Sayısı :830
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Saatler
Sabah Derse Başlama 08:30 Akşam Çıkış 15:35
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
İngilizce, Almanca
Ulaşım
Yenikapı ve Eminönü istikametinden gelecek olanlar İETT ile 70 FE veya 70 FY ile Eminönü ,Taksim, Osmanbey, Kurtuluş ve FERİKÖY güzergahından okulumuza gelebilir. Ayrıca Mecidiyeköy´den veya Taksim´den metroya binip Osmanbey Pangaltı metro durağından inip 10 dakika yürüme mesafesinde Feriköy´e gelip okulumuza ulaşabilir.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Şişli Anadolu Lisesi Paşa Mah. Avukat Caddesi Sonu No:108 Feriköy/Şişli/İSTANBUL
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 20 dakika mesafede olup Beşiktaş Kağıthane yolu seçilirse 9 km, Yaymeydanı Caddesi yolu seçilirse 7,4 km, Sıracevizler Caddesi yolu seçilirse 7,8 km dir. Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 2,3 km mesafededir.
Kontenjan Bilgileri
2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KONTENJANIMIZ 120 ÖĞRENCİ OLARAK BELİRLENMİŞTİR.
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
30 Ekim-02 Kasım 2023 tarihleri arasında Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Şişli Belediyesi ve Berlin Belediyesi İşbirliği sonucu Berlin'de düzenlenecek Kardeş İlçeler Sürdürülebilirlik Gençlik Konferansı'na "Value Your Water" projesi ile katılmaya hak kazandık. Okulumuzda Ekim 2015, Haziran 2017 tarihleri arasında İtalya, Almanya ve Finlandiya'dan okulların ortaklığıyla "Exploring Sustainablity in The Food" isimli Erasmus+ Stratejik ortalklık projesi yürütülmüştür.
Diğer Hususlar
2023 Yılı 54. TÜBİTAK 2204-A LİSELERARASI BİLİM OLİMPİYATLARININ ANKARA´DA DÜZENLENEN FİNALİNE BÖLGE BİRİNCİSİ OLARAK KATILMAYA HAK KAZANDIK.
Yazdır