Kurum Adı : Şişli Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://sislianadolu.meb.k12.tr
Adres : Paşa Mah. Avukat Caddesi Sonu No108 Feriköy / Şişli / İSTANBUL

VİZYON
Eğitimde öncü, yeniliklere açık, kültürel değerlere ve insan haklarına saygılı, hedef sahibi ve akademik başarı açısından en üst seviyede bireyleri yetiştiren kurum olmak

MİSYON
Öğrencileri sağlıklı iletişim kurabilen, ulusal ve evrensel değerlerle donanmış,özgüveni tam, sorumluluk alabilen, bilimsel ve analitik düşünceye sahip, teknoloji ile barışık, kültür-sanatla ilgilenen, üretken ve yaratıcı araştırma yapmaya ve öğrenmeye meraklı, Atatürk ilkeleri ile demokratik ve laik cumhuriyete sahip çıkan; insana, topluma ve doğaya saygılı bireyler olarak yükseköğretime ve hayata hazırlamaktır.

Öğretmen Sayısı : 37
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 611
Öğretim Şekli : Normal Öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Sabah Derse Başlama 08:20 Akşam Çıkış 15:30
Derslik Sayısı : 17 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 2 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 1 Yemekhane : 1
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 20 dakika mesafede olup Beşiktaş Kağıthane yolu seçilirse 9 km, Yaymeydanı Caddesi yolu seçilirse 7,4 km, Sıracevizler Caddesi yolu seçilirse 7,8 km dir. Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 2,3 km mesafededir.
Ulaşım : Yenikapı ve Eminönü istikametinden gelecek olanlar İETT ile 70 FE veya 70 FY ile Eminönü ,Taksim, Osmanbey, Kurtuluş ve FERİKÖY güzergahından okulumuza gelebilir. Ayrıca Mecidiyeköy´den veya Taksim´den metroya binip Osmanbey Pangaltı metro durağından inip 10 dakika yürüme mesafesinde Feriköy´e gelip okulumuza ulaşabilir.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Şişli Anadolu Lisesi Paşa Mah. Avukat Caddesi Sonu No:108 Feriköy/Şişli/İSTANBUL

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR