İSTANBUL / ŞİŞLİ - Şişli Anadolu Lisesi

May

Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun kuruluşuna ilişkin 5176 sayılı Kanun, 25 Mayıs 2004 tarihinde TBMM’nde kabul edilmiştir. Kurul, kamuda etik kültürünü yerleştirmek üzere çalışmalar yapmak veya yaptırmak, bu konuda yapılacak çalışmalara destek olmak ve etik uygulamayı gözetlemek görev ve yetkisi çerçevesinde, 2008 yılından itibaren her yıl 25 Mayıs gününün ülke genelinde “Etik Günü”, aynı günün yer aldığı haftanın da “Etik Haftası” olarak kutlanılmasını kararlaştırmıştır.

Bu çerçevede, kurum ve kuruluşlarda etik kültürünü yerleştirmek ve geliştirmek amacıyla , Etik günü (25 Mayıs) ve Haftası’nda (25 Mayıs-31 Mayıs 2012) çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

May

Okulumuz yabancı dil öğretmenleri koordinatörlüğünde öğrencilerimiz tarafından  yabancı dil öğrenmeye yönelik  hazırlanan çalışmaların sunulduğu bir sergi açtık.

May

Şişli Anadolu Lisesi olarak 18. Mezuniyet Törenimizi okulumuz bahçesinde göz kamaştırıcı bir organizasyonla gerçekleştirdik. Mezunlarımıza kalan eğitim ve iş hayatlarında başarılar diliyoruz.

May

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı´nı okulumuzda eğlencelerle ve büyük coşkuyla kutladık.

May

Okulumuzda gerçekleştirilen 18. mezuniyet törenini canlı olarak yayınlıyoruz.

May

Anneler günü vesilesi ile okulumuz annelerine bir gül vererek günlerini kutladık. Tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun.

May

Nisan ayı sorusu olarak belirlenen" Biyolojik olarak yaşamak ile gerçekten yaşamak arasında nasıl bir fark vardır?" sorusuna gelen yanıtlar içerisinden 10- D sınıfından Sena Sönmez´in yanıtı birinci seçilmiş ve kendisine ödülü verilmiştir.

Mayıs ayı felsefe sorusu " Herhangi bir şeyi objektif olarak algılamak mümkün müdür?" olarak belirlenmiştir. Yanıtlar 31 Mayıs´ a kadar alınacaktır.

May

13 Nisan tarihinde Üsküdar Amerikan Lisesi´nde düzenlenen psikoloji çalıştayına katılarak "Masallar ve Toplumsal Cinsiyet" isimli sunumu gerçekleştiren ve okulumuzu temsil eden öğrencilerimize katılım sertifikaları verildi.

May

İstanbul Aydın Üniversitesi ile yapmış olduğumuz protokol kapsamında Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi´nden diş hekimleri okulumuza ücretsiz diş taraması için geldiler. Ayrıca öğrenci ve velilerimiz Aydın Üniversitesi Diş Hastahanesi´nde gerçekleştirecekleri diş muayenelerinde %25 indirimden faydalanacaklar.

May

Şişli Anadolu Lisesi olarak düzenlediğimiz fotoğraf yarışmamıza 80 adet başvuru olmuş, dereceye giren eserler komisyon tarafından tespit edilmiştir. Ödül ve sergileme tarihleri daha sonra açıklanacaktır.

May

9 Mayıs 2018 eTwinning Günü´nde okulumuzda eTwinning projesi yürüten öğretmenlerimizle etwinning panomuzun önünde bir araya gelerek projelerimizin durumlarından bahsedip bu yılın teması olan Kültür Mirası ile ilgili konuştuk.

May

Okulumuz Rehber Öğretmeni Serap Baştürk 05.05.2018 tarihinde evlendi. Kendisine ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

May

Okul kantinimizi 22 yıldır işleten Kemal Bey´in ağabeyi vefat etmiştir. Kendisine okulca baş sağlığı diliyoruz.

May

Şişli Hüseyin Kurşun Ortaokulu´ndan son sınıf öğrencileri okulumuzu ziyaret ederek okulla ilgili bilgi aldılar.

May

İstanbul Gelişim Üniversitesi ve okulumuz arasında stratejik işbirliği protokolü imzaladık.