İSTANBUL / ŞİŞLİ - Şişli Anadolu Lisesi

Ock

Okulumuzun eskiyen Atatürk büstü yenilendi.

Ock

Okulumuzda düzenlenen İngilizce bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Ock

Şişli Anadolu Lisesi öğrencileri okul tarafından düzenlenen paintball etkinliğinde doyasıya eğlendiler.

Ock

eTwinning Felsefe Köprüsü Projesi kapsamında öğrencilerimizin göndermiş olduğu mektuplar Arnavutluk´a ulaşmıştır.

Ock

Okulumuz 12. Sınıf öğrencileri ile gitmiş olduğumuz İstanbul Üniversitesi´nde, görevli üniversite öğrencileri bizlere Ana kampüsü, Hukuk Fakültesini, İktisat bölümünü ve kütüphanesini gezdirdiler. Üniversitenin tarihçesini, genel yapısını ve özelliklerini anlattılar.

Ock

Şişli Anadolu Lisesi tüm sınıfları dört oturumda gerçekleştirilen İngilizce bilgi yarışasına katıldı. Kahoot dijital uygulaması üzerinden interaktif olarak gerçekleştirilen yarışma ile öğrenciler rekabetçi bir şekilde oyun tadında zaman  geçirip hem eğlendi hem öğrendiler.

Ock

Şişli Anadolu Lisesi olarak İngilizce dilinde yayınladığımız "The ŞAL TIMES" gezetesinin Ocak 2018 sayısı çıktı.

Ock

Ayın felsefe sorusu olan "Hayata anlamını veren en temel şey nedir?"sorusuna gelen yanıtlar içerisinden 11-B sınıfından Doğukan Ardakoç birinci seçilmiş ve kendisine ödülü verilmiştir. Bu ayki felsefe sorusu ise "Neyin iyi neyin kötü olduğunu nasıl bilebiliriz?" olarak belirlenmiştir. Cevaplar 16 Şubat´a kadar alınacaktır.

Ock

Şişli Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin fotoğraf ve resimlerinden oluşan ve görsel sanatlar öğretmenimiz Filiz ASLAN tarafından koordine edilen Filiz´in Filizleri sergisi 8 Ocak 2018 tarihinde Niş Art Gallery´de kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Ock

Şişli Anadolu Lisesi olarak 15 öğrencimizle Kültür Koleji tarafından düzenlenen Fehamettin Akıngüç Matematik Bilgi Yarışması´na katıldık.

Ock

Şişli Kaymakamı İdris AKBIYIK´ı ziyaret edip okulumuzun durumu ve sorunları ilgili görüşmelerde bulunduk.

Ara

Okulumuzda teknoloji bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığının zararları semineri düzenlendi.

Ara

Üsküdar Amerikan Lisesi´nde düzenlenen psikoloji çalıştayına katıldık.

Ara

Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz Aslan´ın öğrencileri ile birlikte hazırladıkları resim ve fotoğraf sergisine tüm veli ve öğrencilerimiz davetlidirler.

Ara

Öğrencilerimizle 21 Aralık akşamı ünlü piyanist Gülsin Onay konserindeydik. Dame de Sion okulları orkestrasının da sahne aldığı konserde öğrencilerimiz müziğin tadını çıkardılar.