Okulumuz 11E sınıfı öğrencilerinden bir çalışma grubu, Üsküdar Amerikan Lisesi´nde düzenlenen Psikoloji Çalıştayı´na katıldı. Çalıştayda "Masallar ve Toplumsal Cinsiyet" konulu bir sunum yapan öğrencilerimiz büyük ilgi topladı.

Ben okudum sen de oku projemiz kapsamında öğrencilerimiz okudukları kitapla ilgili yaratıcı pano çalışmaları yapıyorlar.

Ayın felsefe sorusu etkinliğimiz Nisan ayında da devam ediyor. Bu ayın sorusu "Biyolojik olarak yaşamak ve gerçekten yaşamak arasında nasıl bir fark vardır?" olarak belirlenmiştir. Cevaplar 30 Nisan´a kadar belirlenen kutu vasıtası ile toplanmaktadır.

MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa ÖZCAN okulumuzu ziyaret ederek öğretmenlerimize "Deneyime Dayalı Öğrenme Modeli (DERSDEM)" üzerine bir seminer verdi. Verdiği kıymetli bilgilerden ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz.

Dünya kimya günü etkinlikleri kapsamında okulumuzda tarihteki önemli kimyagerleri ve kimya ile ilgili bilgiler içeren pano hazırlandı. Atom numaralarına gönderme yaparak hazırlanan duvar saati de ilgi çekici çalışmalar arasındaydı.

CRR ÇSM Sanatçısı Prof. Dr. Edward ARIS okulumuzu ziyaret edip öğrencilerimize başta körüklü çalgılar olmak üzere, üflemeli ve körüklü çalgılar hakkında bilgi verip uygulamalarla keyifli bir sunum sergiledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzunda okulumuz sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumu olarak ilan edilmiştir.

Yeni eğitim-öğretim yılında okulumuzu tercih edecek tüm öğrencilere şimdiden başarılar diliyoruz.

10 Nisan Polis Teşkilatımızın kuruluş yıldönümü münasebetiyle mahallemiz karakoluna ziyarette bulunduk. Kahraman polislerimizle sohbet ettik. Günlerini tebrik ettik.

Şişli Anadolu Lisesi olarak Beykoz Üniversitesi ile eğitim, kültür ve sanat alanlarında "İş Birliği Protokolü" imzaladık. Bizleri misafir eden Sayın Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman Beyefendi ve değerli ekibine teşekkür ederiz.

6 Nisan Uluslararası Spor ve Fiziksel Aktivite Günü kapsamında okulumuzda Beden Eğitimi Öğretmenimiz Atalay Metinoğlu önderliğinde fiziksel egzersizler yapıp öğrencilerimizde farkındalık yarattık.

Okulumuz düzenlenen sağlıklı yaşam etkinliği kapsamında öğrencilerimize meyveler dağıtıldı.

Şişli Anadolu Lisesi olarak Portekiz, Polonya, Litvanya, Makedonya ülkeleri ortaklığında 2019-2020 yılları arasında yürütülecek Erasmus+ projesi için başvurumuzu tamamladık.

Şişli Anadolu Lisesi olarak İstanbul genelinde düzenlediğimiz liseler arası fotoğraf yarışması başlıyor.

Şişli Anadolu Lisesi olarak Yeditepe Üniversitesi ile imzalayacağımız işbirliği protokolü hakkında Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Akyel ve yetkililerle müzakerelerde bulunduk.

"Gerçekten Özgür Bir İradeye Sahip miyiz?"sorusuna gelen yanıtlar içerisinden, 11-A sınıfından Eyüp Baran Yıldız birinci seçilmiş ve kendisine hediyesi verilmiştir.